Kısa Oyunlarla Çocuklara Sesletim Öğretimi

Yazar: ahmet.aycan | Tarih: 14 Ocak 2022

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü İngiliz Dili Eğitimi Anabilm Dalı 2. sınıf hizmet öncesi öğretmenleri, Bafra Aday Ortaokulu Müdürü Mustafa KURT, İngilizce öğretmenleri ve Rehberlik dersi öğretmenleri eşliğindeki 5. sınıf öğrencileri ile Dilbilim dersinde bir araya geldiler. Prof. Dr. Nalan KIZILTAN ve aday öğretmenler, ortaokul öğrencilerine yabancı dilde sözcüklerin ve cümlelerin sesletimlerinde kendileri için sorun olabilecek sesleri bağlam içinde nasıl sesletebileceklerini kısa İngilizce oyunlarla öğrettiler. Ortaokul öğrencileri, her bir kısa İngilizce oyundan sonra kendilerine yöneltilen sorulara İngilizce ve Türkçe yanıtlar verdiler. Etkinlik sonrasında öğrenciler, İngilizce sesletimi eğlenerek öğrenmenin kendilerini güdülediğini belirttiler.